Back to Question Center
0

Semalt: Si të ndaloni ndjekjen e WordPress & Pingback Spam

1 answers:

Trackbacks dhe pingbacks janë një mënyrë e shkëlqyer për botuesit dhe blogerët për të shkëmbyer njohuri me tifozët e tyre dhe për të vazhduar biseda kuptimplota dhe të dobishme me lexuesit dhe ndjekësit nëpërmjet shkrimit të tyre. Trackbacks besohet të jenë komentet e jashtme të WordPress. Për shembull, nëse një faqe interneti po përdor softuer të ndryshëm të blogimit dhe lidhje me artikujt tuaj, ajo do të dërgojë me dorë njoftime për t'ju informuar për aktivitetet e saj. Nga ana tjetër, pingbacks janë ekskluzive për WordPress. Kjo do të thotë që dikush mund të lidhet me artikujt tuaj ose postimet e blogut vetëm kur të dy përdorin WordPress si sistemin kryesor të menaxhimit të përmbajtjes. Në këtë rast, të dy faqet e tua duhet të lejojnë pingbacks në mënyrë që postimet të mund të referohen si duhet. Shumë spammers vazhdojnë të spamming trackbacks dhe pingbacks çdo ditë.

Ju nuk duhet të shqetësoheni, pasi Frank Abagnale, një ekspert udhëheqës nga Semalt , ofron këtu disa mënyra të lehtë për t'u shpëtoj prej tyre dhe për t'i parandaluar ato në të ardhmen.

Topsy Blocker:

Një Blocker Topsy punon në mënyra të ndryshme, dhe synon të analizojë ndjekësit dhe pingbacks faqen tuaj merr çdo ditë. Ai gjithashtu kontrollon komentet tuaja dhe largon burimet e paligjshme siç janë rreshtat..com. Nëse një dërgues rezulton të jetë nga të gjitha faqet e internetit të tilla, ndjekësit dhe pingbacks do të vendosen si spam automatikisht. Ju vetëm duhet të instaloni dhe aktivizoni këtë mjet për të siguruar që faqja juaj të mbetet e lirë nga komentet e spam, pingbacks dhe trackbacks.

Antispam Bee:

Është e sigurt të thuhet se Antispam Bee është një zgjedhje e famshme dhe më e fuqishme për blogerët e WordPress. Ajo ka mbi 200,000 instalime aktive dhe është e vetmja mundësi për të vërtetuar trackbacks dhe pingbacks lehtë. Përveç kësaj, ky mjet kontrollon komentet më të sakta dhe heq komentet e pasakta nga faqja juaj e internetit. Ju mund ta instaloni atë nga opsionet Settings> Antispam Bee, dhe programi është falas. Cilësimet e tij të paracaktuar mund të redaktohen në çdo kohë, në bazë të kërkesave tuaja dhe vendndodhjes së blogut. Megjithatë, cilësimet e tij të paracaktuara janë të mjaftueshme për të shkuar me ju, nëse keni një blog privat ose një faqe interneti për fillimin.

WP-SpamShield Anti-Spam:

WP-SpamShield është një program i mrekullueshëm dhe i mrekullueshëm që duhet të mendoni pasi ndihmon në heqjen e pingbacks dhe trackbacks. Ajo fut automatikisht Captcha në faqen tuaj dhe i kërkon të gjithë vizitorët të hyjnë në Captcha për qëllime verifikimi. Megjithatë, disa nga lexuesit tuaj mund të mos jenë të bindur me atë proces të verifikimit, kështu që ju mund ta redaktoni në përputhje me rrethanat. Ky sistem nuk do të bllokojë bots që do të zvarrit blogun ose faqen tuaj. Në vend të kësaj, ju do të shpëtoj nga komentet e spam, dhe ky plugin punon tamam si firewalls. Komentet e Spam janë të bllokuara vetë, por ju mund të konfiguroni cilësimet nga zona admin dhe klikoni në opsionet Settings> WP-SpamShield.

Konkluzion - Shënoni automatikisht komentet si spam nëse përmbajnë fjalë kyçe të listës së zezë:

Përveç metodave të mësipërme, WordPress na lejon të kontrollojmë komentet, pingbacks dhe trackbacks me lehtësi në mënyrë që t'i shënojmë ato nëse diçka është e parëndësishme. Çdo koment që përmban fjalët ose frazat duhet të bllokohet dhe hiqet nga postimet tuaja në çast. Edhe kur nuk merrni njoftimet, thjesht duhet të fshini ato komente nga fusha e adminit të WordPress-it tuaj Source .

November 30, 2017