Back to Question Center
0

Semalt - Si të përjashtoni një adresë IPv6 nga të dhënat tuaja të profilit të Google Analytics

1 answers:

Ne jemi të vetëdijshëm për faktin se interneti ka miliona miliarda faqe interneti dhe numërimi i tyre nuk është i mundur për asnjë prej nesh. Kur lidhim kompjuterin, laptopin ose pajisjen tonë të lëvizshme në internet, pajisja jonë ka gjasa të shfaqë një adresë të caktuar IP që e caktojmë për të hyrë në llogari ose për të shfletuar faqet e internetit.

Bota në të cilën jetojmë ka shumë adresa IP - hosting registro dominios. Deri tani, ka triliona IP, dhe nuk ka asnjë mënyrë për të përmirësuar dhe përmirësuar cilësinë e tyre. Një metodë, e quajtur IPv6, mund të bëjë të mundur që të gjithë burrat, gratë dhe fëmijët të kenë qasje në internet duke përdorur adresat e tyre të veçanta IP.

Oliver King, Menaxheri i suksesit të klientëve të Semalt , përshkruan këtu gjithçka që duhet të vazhdoni në këtë sukses.

Si funksionon ky proces dhe prapavija e tij

A keni provuar ndonjëherë të dini se si funksionon ky proces dhe cila është historia e saj? Nëse nuk keni dëgjuar ndonjëherë për Autoritetin e Numrave të Numrave të Internetit (IANA), më lejoni t'ju them se është një adresë ose hapësirë ​​specifike për të gjitha laptopët, tabletët dhe pajisjet mobile në botë. Ky sistem punon me regjistra të ndryshëm rajonale të internetit, të cilat janë quajtur si RIR. Ai shpërndan kodet specifike për IP të ndryshme dhe i njeh ato me këto kodra më vonë. Ofruesit e shërbimit të internetit ose kompania që ju paguani tarifën tuaj në internet ju mund të caktoni kodet e veçanta për të hyrë në internet nëpërmjet WiFi ose një sistem tjetër të ngjashëm. Është e lehtë për të hyrë dhe për të operuar autoritetin e numrave të caktuar në internet duke përdorur një varg emrash, numrash dhe karakteresh..Të gjitha këto karaktere njihen si ICANN dhe mund të dallohen nga njëri në tjetrin.

Duke përjashtuar adresën tuaj IPv4 ose IPv6 nga të dhënat e profilit të Google Analytics

A doni të përjashtoni adresat IPv6 nga të dhënat tuaja të Google Analytics? Këtu mund t'ju ndihmojmë të kryeni këtë detyrë në një mënyrë më të mirë. Ka shanse që ju të keni caktuar një kod apo numër të caktuar. Ju mund ta përdorni këtë kod ose numrin për të hyrë në adresat tradicionale IPv4. Për këtë, duhet të futeni në llogarinë tuaj të Google Analytics dhe të merrni qasje në seksionin administrativ për të rregulluar cilësimet. Ju duhet të përdorni versionin më të fundit të Google Analytics për të marrë rezultatet e dëshiruara. Në atë pjesë, ju duhet të zgjidhni web property ose profilin që dëshironi të aplikoni filtra gjithashtu. Pasi të jenë përzgjedhur, hapi tjetër është që të klikoni në opsionin e filtrit të paracaktuar dhe të ndryshoni menutë e zbritjes për të marrë informatat dhe përditësimet më të fundit në lidhje me tërë këtë proces. Filtrat në llogarinë tuaj të Google Analytics mund të marrin dy deri në tre ditë për t'u aktivizuar plotësisht, prandaj duhet të jeni gati për t'u dhënë atyre shumë kohë para se t'i përdorni ato në tërësi.

Një adresë IP tradicionale kundrejt një adrese IPv6

Një adresë IP tradicionale duket diçka si 192.368.255.255, dhe është caktuar për të gjitha pajisjet kompjuterike ose laptopë, si dhe për telefonat mobil. Ajo ka numra nga një në 255 varg dhe është caktuar për një numër të pakufizuar. Një IPv6 IP duket diçka si 4,294,367,296 ose si 2001: d18: 0: 1234: 0: 567: 8: 1. Të dy kanë karakteristikat, mundësitë, avantazhet dhe disavantazhet e tyre.

November 28, 2017