Back to Question Center
0

Semalt: Social Media Spam Ju duhet të dini Rreth

1 answers:

Spam është grupi i pakërkuar dhe i parëndësishëm i mesazheve të dërguara në një numër të madh të përdoruesve të internetit. Spammerët përdorin teknika të ndryshme për të përhapur spam, pasi ata dëshirojnë të kapin përdoruesit në sulme phishing, malware dhe programe shoqëruese. Artem Abgarian, Menaxheri i suksesshëm i suksesit të konsumatorëve, Semalt , thotë se kryesisht spam-i është përdorur si burim i komunikimit, por tani ajo ka marrë një formë serioze dhe duhet të eliminohet sa më shpejt që të jetë e mundur. Përveç kësaj, spam-i dhe mediat sociale janë një problem i përhapur që mund të ndahet në pesë lloje të ndryshme:

Profilet e rreme të mediave sociale dhe llogaritë:

Llogaritë e rreme të mediave sociale dhe profilet janë çelësi i spammingut. Hakerët krijojnë shumë profile në Facebook dhe Twitter, kryesisht me emra dhe pics të vajzave për të tërhequr sa më shumë përdorues që është e mundur - monitor temperatura pc. Ata duan të fitojnë besueshmëri dhe shikueshmëri për vendet e tyre dhe t'ju bëjnë të bllokuar në shumë mënyra. Ata mund të pretendojnë të jenë të famshëm, politikanë, figura publike ose cricketers dhe duan që ju të pëlqeni dhe të ndani postimet e tyre.

Mesazhet pjesa më e madhe:

Mesazhet pjesa më e madhe janë mesazhe me të njëjtin emër ose tekst që dërgohen në shumë përdorues të mediave sociale në të njëjtën kohë..Disa spammers krijojnë llogari të rreme dhe postoni mesazhe të dyfishta në intervale të rregullta. Ata ose duan të krijojnë një rrëmujë për përdoruesit e ligjshëm ose duan të joshin dikë me ofertat e tyre dhe lidhjet filiale. Përdorimi i mesazheve të mediave sociale më të mëdha filloi në vitin 2009. Në atë kohë, disa faqe interneti që ofrojnë vende të padëshiruara, mashtruan përdoruesit për të besuar se profilet dhe faqet e tyre ishin të vërteta.

,

Lidhje të dëmshme:

Lidhjet e dëmshme janë shpërndarë në internet përmes mediave sociale, dhe hakerët apo spammers kanë për qëllim të dëmtojnë, dëmtojnë ose mashtrojnë shumë faqe ose pajisje. Kur klikoni në ndonjë prej këtyre lidhjeve, mund të ridrejtoni në një profil të Twitter, Google+ ose Facebook që nuk ka të bëjë aspak me legjitimitetin. Në fakt, përdoruesit janë të detyruar të klikojnë në ato lidhje të dëmshme dhe hakerat përhapin malware në mediat sociale për të vjedhur informacionin privat dhe detajet bankare.

Komente mashtruese:

Produkte dhe shërbime të ndryshme janë duke u shitur në internet, dhe vendi më popullor për këtë është, natyrisht, media sociale. Për fat të keq, nuk e merrni gjithmonë produktin që keni parë në pic, pasi hakerat thjesht i paguajnë përdoruesit për komente pozitive. Një praktikë e tillë lejon fraudsters online për të shitur gjithnjë e më shumë produkte dhe të bëjnë biznesin e tyre të lulëzojnë.

Përmbajtja e paditur:

Asnjë vend i mediave sociale nuk kërkon që përdoruesit e tij të ndajnë përmbajtjen e padëshiruar dhe të tepruar; ajo është gjithashtu një formë e spamit që punon mirë për spammers dhe nuk është e dobishme për markat dhe organizatat e ligjshme. Në fakt, shumë postime të parëndësishme raportohen në Facebook dhe shumë faqe dhe profile janë të mbyllura për ndarjen e sendeve të padëshiruara çdo sekondë. Kjo është një akt klikim-baiting që duhet të marrë qafe sa më shpejt të jetë e mundur.

November 30, 2017