Back to Question Center
0

Tricks thjeshtë nga semalt për të përmirësuar metrics tuaja Site

1 answers:

Ka fjalë për fjalë tonat mësime atje duke kërkuar t'ju ndihmojë të kuptoni procesin e krijimit të një llogarie Google Analytics plus shumë më tepër. Natyrisht, nuk është e keqe të dimë se si të vendosësh mjetin analitik në faqen tënde të internetit. Çështja është, ju mund të shtoni shkrimin por dështoni të përfitoni plotësisht - song download logo creator. Lexoni për të gjetur për të mësuar se si ju mund të përmirësoni metrics faqen tuaj.

Këto këshilla të ofruara nga Artem Abgarian, Menaxheri i Lartë i Suksesit të Konsumatorëve të Semalt , do të ndihmojnë në përmirësimin e saktësisë së të dhënave tuaja dhe të gjenerojnë raporte që do t'ju lënë të befasuar.

 • Duke përjashtuar veten - Sa shpesh e kontrolloni faqen tuaj te internetit? A jeni i vetëdijshëm që mund të përjashtoni trafikun nga adresa të caktuara IP? Kjo përmirëson saktësinë e metrikës së faqes suaj.
 • Kërkim i brendshëm - Duke shtuar këtë funksion në faqen tuaj te internetit ju mund të tregoni cilat fjalë kyçe ose frazat që vizitorët përdorin për t'ju ardhur. A nuk është ftohtë, apo jo?
 • Referime Ghost - A keni vënë re ndonjëherë një bandë e faqeve të padobishme dhe të çuditshme që tregojnë raportin tuaj të referimit? Ata shtojnë të dhëna në profilin tuaj me shpresën që ju të bëni biznes me ta.
 • Angazhoni vizitorët - Ju mund të përdorni inxhinieri reverse për të krijuar një segment të personalizuar të vizitorëve që u bënë klientë. Në këtë mënyrë ju mund të monitoroni performancën e faqes suaj me kalimin e kohës.
 • Objektivat - Çfarë do të dëshironit vizitorët të bëjnë kur të futen në faqen tuaj? A po bëjnë pikërisht këtë? Google Analytics do t'ju ndihmojë të vlerësoni këtë.

Duke përjashtuar trafikun tuaj në Google Analytics

Për të shmangur marrjen e të dhënave të shtrembëruara, përjashtoni trafikun e uebit nga adresa juaj IP..Mos lejoni që trafiku i brendshëm të grumbullojë të dhëna për ju. Ja se si:

 • Shkoni në llogarinë tuaj analitike të Google dhe hyni
 • Shko te 'Admin' tab pastaj zgjidhni llogarinë e ndjekur nga prona që keni ndërmend të shtoni një filtër për të.
 • Klikoni + Filter pastaj vazhdo ashtu siç kërkohet.
 • Kërkoni adresën tuaj IP duke përdorur shërbime si "çfarë është IP-ja ime" pastaj shënojeni diku.
 • Pasi të shtoni adresën IP në filtër, ruani ndryshimet dhe aplikoni filtrin. Tani je mirë të shkosh.

Mundësimi i kërkimeve të brendshme

 • Shkoni në llogarinë tuaj analitike të Google dhe hyni
 • .
 • Shko te Administratori, hapni atë llogari, pronë plus pamjen që dëshironi të aktivizoni në kërkim të faqes.
 • Zgjidhni "cilësimet e pamjes" dhe diku në fund të panelit do të shihni "Site-Search-Settings"
 • Aktivizo opsionin e ndjekjes së vend-kërkimit
 • Futni parametrin e pyetjes ('s' për faqet WordPress) dhe pastaj ruani.

Segmentimi i referimeve të fantazmave

 • Identifikohu në llogarinë tuaj analytics
 • Shko te faqja e raportimit, dhe do të shihni një opsion + add segment. Zgjidh dhe shtoni një segment të ri
 • Jepni një emër segmentit dhe klikoni mbi kushtet
 • Vendos filtrin >> SesioneSeksionet >> Përjashto si dhe burimin >> ndeshje regex
 • Shtoni të gjitha domenet që dëshironi të përjashtoni duke ndarë secilin me | simbol.

Monitorimi i trafikut të angazhuar

 • Identifikohu në llogarinë tuaj analytics
 • Shko te faqja e raportimit, dhe do të shihni një opsion + add segment. Zgjidh dhe shtoni një segment të ri
 • Jepni një emër segmentit dhe klikoni mbi kushtet
 • Vendos filtrin >> Seancat >> Përfshini plus SessionDuration> 60 ose alternativisht UniqueScreenViews >> PerSession >> 1
 • Pastaj mund të përshtatni numrin e ekraneve ose kohëzgjatjen në varësi të performancës së vizitorëve të angazhuar.

Performanca e monitorimit

 • Hyni në llogarinë analytics Google
 • Shko te Admin, Llogari, pronë dhe pamje
 • zgjedh qëllimet; + Qëllimi i ri
 • Plotësoni grupin e përshkrimit të qëllimit dhe detajet, dhe ju jeni të mirë për të shkuar.

November 29, 2017